人物10072 项目4983 室内490 家居及产品157 文章2335 方案1320 摄影708 视频224 图书201 专栏99 读者来稿 最新评论21,532 所有作品10896 所有图片145,575
13957382372851-riben-hainiekezhongzin-banmao
日本,东京,尼古拉斯•海耶克中心/坂茂
微博:转发 14 评论 2

Nicolas G. Hayek Center, the new headquarter building for Swatch Group Japan is located in Ginza, the most elegant area for shopping and dining in Tokyo. The fourteen story high building houses the seven major watch shops of Swatch Group at first basement to fourth floor, customer service and offices at 5th to 13th floor, a hall at 14th floor, and mechanical parking lots at the second basement floor.

The building Concept originates from the context of Ginza, line up with a large number of elegant shops and high-classed restaurants on both Ginza street and surrounding back streets. To reflect the feature of Ginza into the building, the exterior of the building is covered with four-story-high glass shutters at the front and back façades. Once the glass shutters are opened, the building will be a street in Ginza that anyone can walk through. The interior wall along the large atrium is filled with vegetation to make the shops domain, customer domain, and office domain in a vertical and continuous green park.

To make the seven shops from the first basement floor to the fourth floor with easy accessibility, large glassed showroom elevators welcome the customers. Seven showroom elevators for each brand allow customers direct access to the main shop floor from Plaza at the ground floor. The Plaza called “Watch Street” with seven large showroom elevators and the vertical green wall will be a lively and dynamic place for anyone who steps into the building.

相关POST
坂茂——坂茂建筑设计创始人
坂茂(日本建筑师)1957年出生于日本东京,1977年至19...
2014.03.27
请帖个标签,写个点评吧!
标签(多个标签用逗号隔开) 登录可保存标签
绑定新浪微博可评论

小贴士


标签收藏可以有利于您以后的内容分类管理
->进入收藏管理页