人物10246 项目5106 室内563 家居及产品165 文章2357 方案1354 摄影752 视频225 图书201 读者来稿 最新评论21,656 所有作品11160 所有图片150,791
13957372808110-riben-changye-wuqiangzhai-banmao
日本,长野,无墙宅/坂茂

The house is built on a sloping site, and in order to minimize the excavation work the rear half of the house is dug into the ground, the excavated earth being used as fill for the front half, creating a level floor. The floor surface at the embedded rear part of the house curls up to meet the roof, naturally absorbing the imposed load of the earth. The roof is flat and is fixed rigidly to the upturned slab freeing the 3 columns at the front from any horizontal loads. As a result of bearing only vertical loads these columns could be reduced to a minimum 55 mm in diameter. In order to express the structural concept as purely as possible all the walls and mullions have been purged leaving only sliding panels. Spatially, the house consists of a ‘universal floor’ on which the kitchen, bathroom and toilet are all placed without enclosure, but which can be flexibly partitioned by the sliding doors.

2014.03.26
请帖个标签,写个点评吧!
标签(多个标签用逗号隔开) 登录可保存标签
绑定新浪微博可评论

小贴士


标签收藏可以有利于您以后的内容分类管理
->进入收藏管理页