人物10069 项目4980 室内486 家居及产品155 文章2334 方案1318 摄影699 视频224 图书201 专栏99 读者来稿 最新评论21,512 所有作品10877 所有图片145,168
General view of interior
室内全景
朴素的零售空间 化妆品集合店 01 / OfficeOffline
微博:转发 2 评论 0

封面照片
朴素的零售空间 化妆品集合店 01 / OfficeOffline
image © OfficeOffline
所有图片及文字来源:OFF

 

The project is located in the Forum 66 in Shenyang, Liaoning Province.

项目位于辽宁省沈阳市市府恒隆广场内。

From the beginning of the commission, the spatial visualization of dumping for the future shop has been deliberately avoided. It is hopeful that all the customers could have an experience of perfect service and comfortable space while focusing on the products. Along with the reflection and perspective of retail space, the layout of the whole shop has been gradually definite and clear in the design process.

从接受设计委托伊始,我们便刻意回避了对未来店铺产生倾销式的空间想象。我们希望顾客在关注产品的同时,也能感受到完善的服务和舒适美好的空间。而整个店面的形式,也在设计过程中随着我们对零售空间的反思与憧憬而逐渐明晰。

It has resulted in a kind of modest and lightsome space, which mainly consists of three parts.

最终呈现出的是一个朴素而轻盈的空间,主要由三部分构成。
The double-layer wall consists of the corner and the projecting column. The outer layer has been suitably lowered, in order to counteract the visual difference between the ceiling height and operational height of human being. The inner concave between the two layers has naturally formed an “embedded” showcase. And the spatial relationship of the wall surface has been further revealed by the luminescent layer of floor-to-ceiling frosted glass.

利用墙面的拐角与凸出的柱构成双层墙面,外层墙面的高度适当降低,平衡室内净高与人的身体操作高度之间的视觉落差。双层墙之间的内凹自然形成“嵌入”的陈列背柜,通长的磨砂玻璃发光层板进一步揭示了墙面的空间关系。

The exhibition stand in the center is abstractly designed to be a fundamental rectangle. The stainless steel side board with a mirror surface seems to be “vanished” to a certain extent for the intense reflection, and correspondingly the black stand surface made of artificial stone seems to be “floating”.

场地中央布置的展台被抽象为基本矩形,镜面不锈钢侧壁因为强烈的反射形成了某种程度的“消失”,而黑色人造石台面则形成相应的“漂浮”。
The showcase is designed to be more like “a window” than “a cabinet”. As the medium, the suspended mirror glass is arranged along the display window that accepts the arrival, penetration and reflection of sight line while dividing the space.

我们希望“橱窗”能够更加偏向“窗”而不是“橱”,悬吊的镜面玻璃沿橱窗布置,作为介质,在区隔空间的同时接受视线的到达,穿过与反射。

完成年份: 2016
设计事务所: OFF工作室
图片拍摄: OFF工作室
占地面积: 330平方米

Year of completion: 2016
Architect: Office Offline
Photo credits: Office Offline
Area: 330sqm
Website : www.officeoffline.com

相关POST
徐孟尧——office offline(有空工作室)创始人、主持建筑师
徐孟尧,1985年出生于辽宁铁岭,目前工作生活在苏州。...
色计是空 等1人赞过
2017.01.25
请帖个标签,写个点评吧!
标签(多个标签用逗号隔开) 登录可保存标签
绑定新浪微博可评论

小贴士


标签收藏可以有利于您以后的内容分类管理
->进入收藏管理页