人物10270 项目5128 室内568 家居及产品161 文章2360 方案1356 摄影772 视频225 图书201 读者来稿 最新评论21,662 所有作品11220 所有图片151,632
3-1
方案/郑州传媒港Zhengzhou Media Port/刘红蕾

封面照片
郑州传媒港Zhengzhou Media Port/刘红蕾
image © 毕路德
所有图片及文字来源:毕路德

 

传媒港作为文化创意产业办公空间的集中地,将凝聚并形成该区域从现在到未来的文化穿透力。我们的设计理念也因此而着重展示该地区的年轻心态,打造高端商务与宏伟的现代办公空间。

北大堂采用了随意的几何图形以呼应整个不对称的平面;而南大堂里从天花一泻而下的两个抽象的黑色瀑布,使得整个空间优雅而又令人难忘。南北大堂由下沉式广场连接且彼此对称。前台与电梯厅在同一条东西走向的中轴线上,让进入具有恢宏的仪式感。

所有的设计理念都围绕着这条轴线展开。室内的材质与色调与南北座的建筑立面相呼应。自然元素在这个设计中也有所体现,如水幕与灯光的结合起来的景观,该景观与中庭广场相呼应。具有雕塑感的前台背景墙与电梯厅的天花让整个空间具有完整的象征性意义。

As a place where most of offices engaging in cultural creativity industry locate, Media Port will cohere and form the force of cultural penetration from now to future. The design concept emphasis is on displaying the work of the younger generation of this area and aims to create a high-end business office environment that features modern and grand qualities.

The geometrical graphs are used as design language and applied randomly in the North Lobby to respond to the overall asymmetrical plan. In contrast, the 2 abstractive black waterfalls running down from ceiling adopted in South Lobby make the space more elegant and impressive. The South and North lobbies are linked by the sunken plaza. The Host and Elevator Lobby are placed on the central axis of East-West orientation, creating a ceremonial sense of entry for guests.

All design concepts develop centered on this axis. The materials and color tone applied in the interior echo with the architectural façade of the South and North towers. Natural elements are also visible in the design. The waterscape created by waterfalls and lighting is responsive to the atrium plaza. The sculptural feature wall behind the host as well as the reflected ceiling above Elevator lobby reinforces the symbolic meaning of the whole space.

相关POST
刘红蕾——毕路德建筑顾问有限公司(BLVD INTERNATIONAL) 创意总监
她开创性的提出“思与境偕”的设计理念,讲求以文化为...
2014.11.12
请帖个标签,写个点评吧!
标签(多个标签用逗号隔开) 登录可保存标签
绑定新浪微博可评论

小贴士


标签收藏可以有利于您以后的内容分类管理
->进入收藏管理页


blog comments powered by Disqus